Nyereményjáték - LEZÁRVA

2012.09.02. 10:00

Feladat:

2012. június 30.-ig készíts el egy 3-10 perces videót, amiben egy olyan animét védesz meg, melyet én már leoltottam egyszer, vagyis egyfajta válaszvideót várok, a komolyan vehetőség faktorát rátok bízom, legyetek Gordiászt megalázóan cinikusak. :P. Ezen az oldalon szavazhat majd a közönség is a legjobbakra, akik közül a legjobb hármat részesítik jutalomban. Remélhetően szoros versenynek nézünk elébe. :)

Akkor hát, versenyre fel! A címem továbbra is member@totalcar.hu, küldheted csatolva is a videót (bár lehet, hogy indamail-en fennakad), fájl- vagy videó megosztón is. 

Jelentkezők:

1234.jpg

a

a

a

a

a

a

a

a

a

Záróvideó, értékelés:

Member kedvence: KVakond; Közönségdíjas: Spolyler Dílörz

A bejegyzés trackback címe:

https://anime-critics.blog.hu/api/trackback/id/tr684458321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The_Chazz 2012.05.06. 03:56:37

Csak sikerült regelni, így meg úgy blogponthu.
Örömmel csinálnék én vidit, csak két dolog: az animék, amikről írtál 95%-át nem láttam, a maradék 5%-nál pedig egy követ fújunk. %D Amúgy, szöveges értékelésre is lehet választ írni?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.06. 07:45:41

@The_Chazz: Miért is ne? Nem akarom korlátozni senki belső géniuszát.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.06.29. 09:35:15

A videó már nagyjából kész, szombat estére lesz meg + render + feltöltés. Remélem ez így még határidőn belül számít.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.29. 14:35:38

@Kvakond: Akkor már ketten vagytok. :D Lehet, hogy kitolom augusztusig a dolgot, még meglátjuk.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.06.29. 14:37:27

@Member: Augusztusig nem kell, csak vasárnap délig.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.29. 15:00:29

@Kvakond: Hozzak egy Lex L.Mole-t? :D Nem szoktam az ilyet szigorúan venni amúgysem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.20. 08:45:35

@Kvakond: Nekem már minden mindegy, küldd. :)

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.07.20. 09:20:18

@Member: Én már több, mint egy hete elküldtem, nem kaptad meg?

A kérdés arra vonatkozott, hogy még többi indulóra vársz vagy pusztán a Bahamákon vagy már az ellopott nyereményből?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.20. 12:41:52

@Kvakond: Ugye nem videót csatolva küldtél levelet? Az ilyeneket nem szoktam megkapni. Azt hittem, ha kész lesz, kiteszed az oldaladra.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.20. 17:10:18

@Kvakond: Kitettelek, egészen jól sikerült, sőt. És két olyan dolog is eszedbe jutott, amit én is fel fogok használni, ritka egybeesés.

dottris 2012.08.23. 13:08:44

Nekem kissé nehezemre esik elhinni ezt a sorrendet. Ennyire különbözne az ízlésem másokétól...? Mert szerintem kvakond és Barnileonidasz művei klasszisokkal a másik kettő felett állnak. A School Daysben voltak érdekes ötletek, de nagyon elnyújtott lett, volt egy csomó ki nem használt jelenet és egyéb kifogásaim is voltak azért. A fehérítős meg konkrétan egy ellenérvet tartalmazott, az eleje pár random jelenet volt, a vége meg valami amv-nek tűnt.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.23. 21:01:15

Tudom, hogy a sportszerűségbe és jó ízlésbe ütközik, de minden grammar náci sejtem ordít: az ujj rövid u, a presents középen egy s, illetve a -nák/-nék használatát gyakorolhatnétek.

Köszi!

PICcSsTUDIÓ PRESENTS 2012.08.23. 22:22:08

bocsmár hogy nem vagyok egy nyelvtan tanár de szentem fejtegethetnénk hogy kinek mien hiba volt a vidiben ez volt az 1. olyan vidi amit ilyen célbol csináltam edig AMV-ket szerkesztetem szal bocsi már hogy tulságosan AMV-s a stílusa az meg hogy 1 elenérvet tartalmaz??? csak 20-kán 8fele tudtam nekikezdeni rendesen adig nem is tudtam a versenyröl???? ami meg Barnileonidasz művét illeti nem a H.O.T.D.-t védte meg hanem member-t kritizálta...

Vagyas Józsi 2012.08.23. 23:23:28

Na, szólnék: idézem "szerintem kvakond és Barnileonidasz művei klasszisokkal a másik kettő felett állnak". Első véleményem: Kvakond videója nagyon tuti, tényleg aztmondom, hogy ú, ez jól meglett oldva. Tényleg egy kritikát látunk. Sokat videóztam hajdan, sőt még olyan időszak is volt, hogy AMV-ket vagy olyan videókat csináltam amikben nem jelentem meg. Elképesztően nagy különbség van a között, hogy felolvasok egy szöveget egy mikrofonba (vagy, ha nem olvasom, hát mondom) és a között, hogy videóznak folyamatosan. Minden tiszteletem a Spolyler Dílörzé. Személy szerint Kvakond videójára szavaztam, de mindről mondok egy kis mondandót.
Barleonidasz műve nem fogott meg. (tényleg bocsi, ez csak egy vélemény) Az első képpel amit bevégott ÖNMAGÁT hazudtolta meg: "Avagy mért jó a HOTD" és ezek után mindent csinált, csak azt nem mondta el, hogy konkrétan mi a rákért jó az a getvás anime. ( az írásmódomért is elnézést kérek) Valójában a srác nem az animét védte meg, hanem Member videóját "helyesbítette". EZ MI? Mondott vagy két szót az egészről (tisztelgés a XXszázadi zombi filmek előtt meg még valami). Vágásról annyit, hogy egy képet betett meg az animecritic-et. (persze itt nincs semmi gond mivel ettől függetlenűl lehetne jó) Unott és kötöszködő hanggal van az egész elmondva. Nagyjából ennyi. Kicsit a Bleach-es videórol: Személy szerint azt gondolom, hogy ez egy összecsapott videó. Utolsó pillanatban összekapta az alkotója. A végén az Emesés résznek értelmét nem látom, de oké, ha a készítőnek ez volt az ötlete, hát én rá hagyom. Ennek a videónak a legnagyobb baja, az-az, hogy valójában nem indokolta meg, hogy a bleach miért 8,5. Tudnék még róla írni, de hagyjuk. Most következik a School days: Mint a kisregényem elején megemlítettem ez egy kicsit nehezebb műfaj (szerintem). Kamera előtt a srácok majd le főttek, de ennek ellenére megcsinálták. Vannak okok. Néha tényleg "silányak" a poénok, de ettől függetlenűl szódával elmennek. A vágás nagyon elnagyolt. Sokkal többet is kilehetett volna abból a részből hozni. Nagyon tetszik az, hogy a pontok megvannak magyarázva, még ha a hatos-nak semmi értelme sincs :D, ja és persze, hogy ti is benne vagytok. Skacok, tényleg bocs, hogy nem rátok szavaztam, a Kvakondé, szerintem kicsit komolyabb volt, de így hogy azt látom, hogy kedves Kvakond felületesen ugyan de "fikázza" más munkáját, kicsit elgondolkodok azon, hogy rossz döntés volt rá szavazni. De ez a szavazák a videó "jóság"-áról szólt ami azt takarja, hogy úgy szavaztam, hogy melyik vidi tetszik legjobban. Mindent összefoglalva Spolyler Dílörz csak így tovább ha igyekeztek akkor alkothattok a későbbiekben valami igazán ütőset.

Vagyas Józsi 2012.08.23. 23:25:09

Ha valamit elírtam akkor nyugodtan oltsatok engem is, mert 2es volt sok éven keresztűl a nyelvtanom, és ezért is nem lehettem sose kitűnő ;). További szép estét.

Adanos Zakta 2012.08.23. 23:59:33

Fú, fasza, kezdődik a fight. Énis írok már egy monológot. Az egyik szerkesztője vagyok a Spolyler Dílörz-nek. Elnézést kérek azért, hogy elírtuk az Újjat. (csak azért is, hogy legyen miért beszólni) Sőtt azért is elnézést kérek, hogy így állunk. Nekem is tetszett Kvakond videója, nagyon. Azt mondom, hogy ő érdemelné meg leginkább a (jelen állás szerint) 60 szavazatot. Megértem, hogy klasszisokkal felettem jár a két korábbi videós, és erre mondanám azt, hogy: mondjátok el, hogy miért, és a miénkhez szóljatok hozzá építő jellegű kritika szinten. (elsőt megteszem magam, hogy ne más tegye meg: Tanúljatok meg írni!) Kicsit átveszem az előttem hozzászólónak a stílusát, mert mikor olvastam nagyon tetszettek a zárójelek, meg az ilyenek(,bár lehet, hogy azért is tetszett, mert minket védett meg valamilyen szinten ). n a többi videórol nem óhajtok véleményt mondani. Saját helyzetemről írhatnék: első videónk semmi előre tervezés estébé... Erre lehet azt mondani, hogy egyenlő esélyel indultunk ami igaz is, viszont Aug20án csináltuk meg délelőtt 11-től 23ig. Igen, ez is a mi hibánk, de sajnos barátommal elég keveset találkoztunk mostanában, mert mindkettőnknek volt elég dolga. (Kezdhetem azt, hogy nekem most játszanom kell a CowBoy-t meg a kecskepásztort szó szerint, bár csak nappal, ezen kívűl ünnep alkalmából kaptam egy szabad napot és így máris megmagyaráztam az újjas részt mivel egy PARASZT vagyok). Kimaradt pár dolog a videóbol pl a zene a vége résznél, sajnáljuk. A vágás elég összedobott. Talán a hármas pontot nem magyaráztam meg , hogy miért adtam a rajzolásra pontot: Nekem nem tetszik, (lehet, hogy csak a művész suli, miatt, hogy legyek egy kicsit nagypofájú is) de ennek ellenére egyedi. Az elején a bemutatás az 1/10re szólt, és ez sincs elmondva, de gondolom nem is nagyon érdekelt titeket. na, ezt meguntam, nem mondom az okokat, hogy miért nem lett jobb, majd legközelebb jobban igyekszünk, és nagyon-nagyon köszönöm minden szavazónak. A zene az jó, és, hogy képben legyetek a rövidhajú tag vagyok a videóbol, szóval, ha láttok netalántán Bánkon, vagy Biczóban (néhányan biztos vágjátok hol van) akkor kövezzetek meg, mert legalább tudom, hogy híres vagyok xD. a világuralom jó dolog vakond, szóval, segítségedre lehetek benne, és szeretem a kenyeret. Na Rózsaszirmokkal és madárfitymával körbenőtt virágkoszorús szép éjszakát kívánok, melyben sok az árva szúnyog amely nem kap vért és szereti a zenét! cső

PICcSsTUDIÓ PRESENTS 2012.08.24. 00:03:12

ééééééés köszönöm végre egy értelmes ember (és abban is igazad van hogy összecsaptam de leközelebb ez nem fog előfordulni..:) az emese meg csak az idömiatt tettem belle:D.)

(jah és melesleg én is 2es voltam nyelvtanbol........xD)

Adanos Zakta 2012.08.24. 00:11:40

dottris: Egyéb kifogásokat szeretnék, és ki nem használt jelenetet. Az ok ami miatt ezek nagyon kellenének, hogy következő jó videó-nak nevezhető legyen!

PICcSsTUDIÓ PRESENTS 2012.08.24. 00:18:39

@Adanos Zakta: te nem elmentél aludni????????????..... xD

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.24. 04:55:00

@Adanos Zakta: @PICcSsTUDIÓ PRESENTS: @Vagyas Józsi: @Kvakond: @dottris: Szeretnék kérni mindenkit, hogy őrizzük meg a kulturált európai hangnemet és hidegvérünket, mielőtt megpróbáljuk összevetni a sorrendet és a véleményünket. A tétre menő szavazásoknál általában ismerőseink száma is sokat nyom a latba, mondjuk úgy. :)

dottris 2012.08.24. 05:57:34

Igen, azt elismerem, hogy Barnileonidasz videóját én is kissé túl kötözködőnek találtam, épp ezért szavaztam kvakondra végül, de akkor úgy látszik ez másokat nálam sokkal inkább zavart. Bár szerintem a kritika kritikája is egyfajta védelem és az "Avagy mért jó a HOTD" helyett "Avagy mért nem rossz a HOTD" szöveggel kezdődik a videó. És a miért jó és miért nem rossz között jelentős különbségek vannak.

Adanos Zakta - Én speciál elsősorban azokra a részekre gondoltam, amik az animéből származtak. Vagy 2-3 perces jelenetek vannak kivágva az animéből, amik nem lettek feliratozva, ráadásul egyiken még hang sincs. Érdemes lett volna a szöveg egy részét ezek alá a jelenetek alá becsempészni. Vagy legalább poénokkal kiegészíteni vagy valami, hogy ne unjam teljesen halálra magam alattuk. A mezős "élőszereplős" részek nem adtak annyi pluszt, hogy ne lehetett volna megkurtítani őket és az ottani mondanivaló egy részét átvinni máshova. Ezen kívül az egyebek az előadás módját takarják. Nyilván sok szöveg volt ahhoz, hogy egyszerre, lendületesen el lehessen mondani mindent, épp ezért több jelenetbe is fel lehetett volna venni, többszöri próbálgatással is akár. Azt hiszem nagyjából ennyi kifogásom volt a videóval, de egyébként tényleg voltak benne jó megmozdulások, de egész sivatagokon kellett átkelni azokért az oázisokért. Ha a sivatagokat betelepítitek valamivel vagy "kiirtjátok", akkor máris jó, ha nem remek minőségű videó keletkezik.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.24. 16:09:32

@Vagyas Józsi: Egyetértek, és utólag bánom, amit és ahogy ideírtam. A teljesség kedvéért, az igekötő elválasztásra kérlek jobban figyelj!

@Adanos Zakta: osztom sokban Vagyas Józsi kolléga véleményét, és valóban úgy korrekt, ha konstruktív kritikával élek. Na nem azért, mert én szartam a spanyolviaszt, és lelketek rajta, hogy megfogadjátok-e.

Ha további élőszereplős videókat csináltok, én semmiképp sem a szabadban venném föl. Így könnyen kiküszöbölhető a szél és egyéb természeti behatások, és az akusztikán is dobna. Én a helyetekben leülnék a szobában egy asztalhoz, a kamerát felállítanám állványra vagy könyvre vagy amit találtok (így nincs kamerarángatás), és külön-külön két részletben felvenném, amit mondtok. Így több munka van vele (főleg vágásnál), illetve előre fel kell készülni, hogy mit mond a másik, de szerintem megéri.
Dottris is említette, hogy az animéből bevágott jelenetek túl hosszúak, illetve az egyik alatt nem volt hang. Ezt mind ki lehet küszöbölni a vágással. Ez a videótok is szerintem sokkal jobb lett volna, ha alaposabban (és kicsit feszesebben) vágtok. Ez többnyire gyakorlás kérdése szerintem. A bakikat is ki lehet és kell vágni, és újra fel kell venni (megint csak idő), kivéve, ha direkt bennhagyjátok. De akkor azt éreztetni kell, hogy direkt csináltátok.

Kb. ennyi. Kamerahasználat, felkészülés/előkészületek, vágás. Illetve +1 bónusz: figyeljétek és lessétek el attól, aki jól csinálja (Member).

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.24. 16:20:03

A másik, aki rám nagy hatással volt, és akitől sokat tanultam/próbálom majmolni, az Szirmai Gergely és a Hollywood Hírügynökség. Keressetek rá youtube-on, ha nem ismernétek! (Nem fizetett hirdetés.)

Adanos Zakta 2012.08.24. 22:45:02

Na, tényleg kösz a véleményeket, mert így kezdésképpen ez nekünk nagyon jól jön. Így egészen más :D. Megfogadok(unk)minden javaslatot a későbbiekben :D. Tényleg kösz mindent :D. Úgy látom az egész véres hangulat elmúlt, szóval minden teljesen rendben van. Ha netalántán elkészülne a következő, akkor megint megkérném az urakat, hogy mondjanak véleményt, sőt hasonlítsák össze a versenyre készült darabbal.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.28. 05:33:59

@Kvakond: @Adanos Zakta: @PICcSsTUDIÓ PRESENTS: Emailben egy levelezési címet majd küldjetek, léci.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.31. 21:47:37

@Member: Megkapod te az én emailjeimet? Mert írtam kétszer is

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.31. 22:36:43

@Kvakond: Nem igazán, mit csatoltál hozzá, 2 gigás videót? :D Küldd a másikra akkor: feher.janos.zoltan@gmail.com

PICcSsTUDIÓ PRESENTS 2012.09.02. 10:15:25

@Member: köszi a kritikát,
mindenben teljesen igazad volt: a hang minősége nem a legjobb a vidit meg csak össze csaptam a szűkös határidő miatt...:XD sorry hogy nem nyerte ell a tetszésedet...:(

De majd leközelebb...xD

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.02. 11:11:27

@PICcSsTUDIÓ PRESENTS: De miért hagytátok az utolsó pillanatra? Mondjuk tudom, hogy az átlag inkább a határidő elején és nem az elején kapkod (én utóbbi típus vagyok).
Mert konkrétan azt sem tudtam volna meg belőle, hogy miről szól a Bleach, ami azért elvárható lett volna. :)

Adanos Zakta 2012.09.02. 22:48:38

Na, hello. Minnyá megvan a második videóm, remélem majd azt is értékelitek, de ez több részletben lesz fent, mivel ajánlatok miatt 3-4 percesre csinálom a videókat ezentúl, hogy senki ne szunnyadjon el alatta(ha meg van az egész bemutató, akkor a több "part"-ot egy videóvá is összevágom, hogy aki így szeretné látni az így lássa). :D Most sajnos haverom nem ért rá így csak édes egyesben a Spolyler dílörz végéről a "z"-t lecsapva fogom elmondani mondandómat. Előre mondom, nem teszt lesz hanem inkább bemutató! A Sola című animéről motyogok. Remélem jobban fog tetszeni mint az első videó! A maszkot köszönjük, ez olyan megható! Nem gondoltam volna, hogy ez lesz xD! Persze az eredetiért imádkoztam, de ez is jó lesz. Egyértelmű persze az, hogy én/mi nem fogjuk ezt használni a videóink készítése alatt (max az operatőrünk) mivel az túl copy lenne. Valahogy elakarnám a kritikusoknak juttatni majd a kész dolgot ezért a linket kiteszem majd ide. Ha netalántán tilos lenne kitenni ilyeneket, akkor Member töröld, mert nem tudom jelenleg, hogy ezt szabad vagy nem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.02. 23:02:27

@Adanos Zakta: Emiatt ne fájjon a fejed, küldd át mailben a linket és kiteszem a blogra. A három perc viszont talán már túl kevés, azért ötöt adj neki mindenféleképpen.

Ez az "eredeti" maszk, amit mostanában használok, azt kifejezetten az Ayashi no Ceres alá csináltam, levehető szájjal, de jobban megtetszett a tekintete, ezért ezt hordom azóta.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.09.02. 23:27:24

Köszönöm és grat a Spolyler Dílörznek! Remélem lesz hasonló verseny még, több indulóval.

Adanos Zakta 2012.09.03. 00:10:33

Hát most kb 5 perc az első felvonás . Mindjárt küldöm, csak még a Zsütüb lasulkodik. Én is gratulálok Kvakond, és köszönjük szépen mind ketten!:D Amúgy megnéztem a videóid, és kifejezetten tetszettek. Én mondjuk kicsit más "vonalakon" fogok haladni.

Adanos Zakta 2012.09.03. 00:43:56

Remélem tőlem megkaptad az e-mail-t, de ha mégsem, akkor majd kiteszem itt linkbe.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.03. 06:11:52

@Kvakond: És teljesen le is gatyásodnék :D
@Adanos Zakta: Türelem, türelem.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.09.03. 09:24:01

@Member: With great power comes great responsibility

PICcSsTUDIÓ PRESENTS 2012.09.03. 17:00:35

Member · lehetvelem.blog.hu 2012.09.02. 11:11:27
@PICcSsTUDIÓ PRESENTS: De miért hagytátok az utolsó pillanatra? Mondjuk tudom, hogy az átlag inkább a határidő elején és nem az elején kapkod (én utóbbi típus vagyok).
Mert konkrétan azt sem tudtam volna meg belőle, hogy miről szól a Bleach, ami azért elvárható lett volna. :)

őőőő én konkrétan 20. án tudtam meg hogy van verseny.........xD

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.03. 17:47:55

@PICcSsTUDIÓ PRESENTS: Pedig még áprilisban írtam ki, OK, nagy dobra nem vertem. Oo

PICcSsTUDIÓ PRESENTS 2012.09.03. 17:50:59

@Member: nem baj majd legközelebb....................xD

stan18 2012.09.06. 22:49:28

Én a Higurashi szavaztam nagyon tetszet.De, tudna valaki segíteni, hogy kell leírni (Ben Jáci Krosso) nevét érdekelne mi a 3. horror fajta.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.09.07. 20:33:15

@stan18: Ben "Yahtzee" Croshaw :D www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/2092-Amnesia-The-Dark-Descent

A harmadik fajta horror, mikor a szörnyek egy kellemesen megvilágított szobában álldogálnak, majd szépen lassan odasétálnak hozzád, végigmérnek, majd megcsócsálják az arcod.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.09.07. 20:35:38

Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy a Zero Punctuation is erősen ihletett :D
süti beállítások módosítása