The World God only knows

2013.04.13. 22:01

Katsuragi Keima nem ismer lehetetlent, minden csaj az övé. Persze csak a játékokban, de ott mérhetetlen érzéke van a jó válaszok kiválasztásához, ezért az internet számára ő maga a date sim-ek istene. Elsie, egy pokolbéli démon persze ezt félreérti és szerződést köt barátunkkal, akinek ezentúl a valódi világ lányait kell begyűjtenie, hogy a bennük lappangó kósza lelkeket összegyűjtsék. Ha nem, kinyírják őket Elsie felettesei.

Egy huszadrangú ecchie is kezdődhetne így, de többről van szó. Keima hideg profizmusa és sötét humora hihetetlenül feldobja a sorozatot, Elsie bénázásaihoz nem vagyok eléggé otaku. A lányok kellően bénák, a sportoló, a gazdag, a tinisztár és a könyvmoly várják a feloldozást. Mind a négy történet aranyos, de a tinisztárosban vélhetően az alkotók is beleszerettek a lányba, mert Keima túlzottan is bevonódik és a sztori is jó hosszúra nyúlik, ami éppen a sorozat alaphangulatával ment szembe. De a legjobbak azok a részek voltak, különösen a 4., amiben a gamer világgal foglalkoztunk. Nekem külön tetszett a záró epizódban, hogy a játékkonzolokat és joystick-jaikat tökéletes élethűséggel ábrázolták. Hogy mi a bajom vele? Nem fogják befejezni soha, Keimá-val ellentétben "én nem látom  a végét", ezt azért nem tudnám nézni 52 részen át. 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://anime-critics.blog.hu/api/trackback/id/tr745221583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronin1337 2013.04.13. 22:26:14

Örülök, hogy tetszett :). Elvileg... vagyis inkább gyakorlatilag már csinálják a harmadik évadot, aminek már több köze lesz a fő sztorihoz. Igen van a sorozatnak egy fő vonala, amit görget, de egyáltalán nem olyan "végtelen" mint a hasonszőrű shounen cuccok. Ha egy kicsit kíváncsi vagy arra, hogy merre megy innen a story (nem az eredeti formulát követi a végtelenségig azt megsúgom+Katsuragi elég jelentős karakterfejlődésen megy keresztül) szerintem vess egy pillantást a mangara is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.04.14. 07:42:55

@Ronin1337: Katsuraginak pont, hogy nem kellene változnia, ő pont jó ilyen megszállottnak, ellenben Elsie borzasztóan klisés, ő pl. változhatna. Meg kapunk még egy démonlányt, minek? :|

Ronin1337 2013.04.14. 16:54:33

@Member: Hát Elsie, a későbbiekben szinte alig szerepel, szóval ez ne zavarjon, Katsuragi meg pontosan ugyanolyan megszállott marad, csak... hmm, nehéz meghatározni, hogy hova fejlődik, mert alapvetően nem változik meg. Mondhatni valamivel jobb ember lesz, és a külviágot nem 100%-san hanem csak 99,9%-san rekeszti ki.
süti beállítások módosítása