Btooom!

2012.12.25. 17:58

40977.jpg_225x320

Mostanában nagy keletje lett az "egymást legyilkoljuk a túlélésért" jellegű sorozatoknak, animeiparban sem késlekedtek, az alapötlet kellemes, fogj egy MMOTPS játékot, lopj hozzá játékosokat (akiket "beajánlnanak) és rendezz műsort az ő mészárszékükből.

Sajnos itt véget is érnek a pozitívumok. A szereplők annak ellenére, hogy a játékot mind ismerték, néha egyáltalán nem tudják annak szabályait a valóságban használni (pl. Ryouta bénázása az időzítővel), döntéseikben teljesen irracionálisak és általában a keretsztorijaik is rettentően butácskák és persze Ryoutá-hoz is túl sokan kötődnek (áruló legjobb barát és jajh, a fater). Ebben a fajta sorozatban azt hiszem, nem beszélhetünk fantasy és sci-fi elemekről, itt a szabályoknak működnie kéne, pl. a robbanások X fegyvernél néha brutálisak, néha meg meg sem karcolnak, a komodói sárkány harapása sem mérgez kellően. A főhősök alig esznek, mégsem látom a kimerültség, lehasználtság nyomait.

Elmondhatjuk, hogy az egész nem több, mint egy túlzottan is lelkis srác és egy nagymellű ártatlan lányka szerelmi élete némi túlélősdivel, akiket az Isten is egymásnak teremtett, az ő vívódásaik messze a legzavaróbbak a sorozatban. A végére kaptunk egy eszméletlen erőltetett megőrülést, vélhetően folytatása következik. 6.5/10

Szerző: Member

2 komment

Címkék: btooom!

A bejegyzés trackback címe:

https://anime-critics.blog.hu/api/trackback/id/tr454981299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kladivo 2012.12.26. 15:20:39

Btoom... nem sok túlélő horrort láttam eddig, szóval nem igazán tudok viszonyítani. Kezdeném az alapokkal: nekem tetszett, hogy Ryouta gyakorlatilag a nulláról indul (egyrészt a sok hős kocka nem keménykedik mindig a valós világban, másrészt egy kis idiotizmust elnézek olyasvalakinek, akit x ideje sokkoltak fejtájékon és egy fáról lógva ébredt), legalább lesz hova fejlődni. A végén már egész szép húzásokat is láttunk tőle.
A karakterek háttértörténete valóban inkább az OK kategória aljára tehető, a Ryouta sok ismerősét a szigeten meg talán apu kavarásával lehet magyarázni.
A BIM-ekkel kapcsoltatban igazat adok, teljesen történetfüggő, hogy éppen milyen hatásuk lesz... azt már meg sem kérdezem, honnan tudja egy bomba, hogy ki nyomja le,illetve hogy a tulajdonosát ki ölte meg (jó, lehet magyarázkodni, hogy háttérből programozzák, vagy valami hasonló, de azért örültem volna, ha egykét dolgot, mint ez, jobban kifejtenek).
Ami viszont a legidegesítőbb, és ilyet talán a Code Geass óta nem éreztem, az a rózsaszín köd; miszerint képtelenek vagyunk a saját biztonságunkért ölni, kivéve, ha pszichopata gyilkosok vagyunk. Ha meg végre elszánjuk magunkat, akkor valahogy elhibázzuk. Egy ilyen animébe illett volna egy kicsivel több kegyetlenség.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.12.26. 18:07:52

@Kladivo: Túlélő horror? :D

Figyelj, én arra akartam ki, hogy Ryouta profin tudta használni a fegyvereket, mégsem volt annyi gógyija, hogy a timer bombán ki kéne oldani az időzítőt? Ez már a debilség szintje.

Jó kérdés, hogy tudnék-e ölni ilyen helyzetben, általában empatikusabb vagyok az átlagnál, de érzéketlenebb is bizonyos helyzetekben, lehet, hogy Ryouta pont ilyen dinka-féle. :) Jobban szimpatizálnék egyszer már egy Gokudo-féle aljas főhőssel. :D
süti beállítások módosítása