Nem szoktam szeretni a vígjátékokat, mert csak nevetgélek rajtuk, de általában a színvonal kellően kétes, nehéz azt mondani, hogy oltárian jól sikerültek. Nem szoktam szeretni a középsulis animéket, mert marhára unom, hogy a könnyebb azonosulásért minden második sorozat az iskola körül forog. Nem szoktam szeretni... Hagyjuk.

Ezeknek sikerült. Sikerült a japánok által leggyengébben kezelt műfajban egy olyan darabot előállítaniuk, ami végig azonos színvonalon elégíti ki a slice of life kedvelőit, az RPG és retro fanokat, valamint általában a nevetésre vágyókat. Ebben a világban a srácoknál rend van és fegyelem, a lányok pedig agresszívek és meg nem érthetőek, és általában az arcuk sem látszik. :) Ebben a világban a srácok feltűnően unatkoznak és nem tudnak magukkal mit kezdeni. Nem tudok rá rosszat mondani, 10/10.

Fent látható az anime legjobb jelenetsorozata, mely egy irodalmár lány fantáziái körül forog. Önmagában elmehetne egy OVÁ-nak. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://anime-critics.blog.hu/api/trackback/id/tr345106991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.02.27. 17:43:43

Marha jópofa! Tuti megnézem!

Amúgy emlékszel még arra a Bleach-ben, amikor Aizen elakarta mondani, hogy miért "különleges" Ichigo születése és annak körülményei?

www.mangareader.net/94-49233-20/bleach/chapter-397.html

Na, vééééééééégre kiderült hosszú idő után, mi akart lenni a mondatának másik fele - amit amúgy szintén beígért a nulladik osztag s a lélek király, valamint Unohana és Grimmjow mellett:

mangastream.com/read/bleach/10352051/20

Mondjuk azért tűrhető, mert pl Naruto anyjáról soha nem beszéltek max 2-szer de egyszer nem említették, hogy különleges lett volna vagy hogy ő volt a 9 "farkú" előző tárolója - mely ugye azért nem elhanyagolható dolog s legalább utalni kellett volna egy ilyen nagyon fontos dologra ha már 2-szer szóba hozták - s az egészet Kishimoto utólag találta ki s magyarázta meg - így is kb 1000 kérdést hátrahagyva.

Ichigo muterjáról meg már akkor lehetett tudni, hogy nem átlagos ember, amikor megvédte Ichigo-t Grand Fisher-től, akitől ugye Isshin-en kívül minden shinigami halálosan félt (ergo erős volt), s Ishida nagyapját is Hollow-ok ölték meg, szóval nincs kizárás. Plusz Aizen is utalt rá meg Juha Bach.

Szóval örülök, hogy legalább ezt nem b*szta el, csak picit adhatott volna erőteljesebb utalásokat Kubo (pl törött Quincy kereszt egy szekrényben stb...).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.27. 18:00:29

@Mangekyo22: Szerintem ez gáz, a csajt megölte egy Hollow, aki azért mégsem lehetett olyan brutál, ha Arrancarként ennyire béna maradt és az alap Ichigo is oda tudott verni neki. Most meg kiderül, hogy brutál Quincy? Ezt mostanában találta ki.

Mangekyo22 2013.02.27. 19:21:32

@Member: Grand Fisher béna? Á, csak fél SS sz*rt tőle mert 54 éven át terrorban tartotta a Shinigami-kat, átalakulása meg az Ichigo utáni harcra került sor - vagyis standard szinten szívatta a Shinigami-kat - s Ichigo is csak egy "döntetlent" tudott kiharcolni ellene. Isshin meg az egyik legerősebb az egész Bleach-ben, aki Aizen-el is elbírt egy ideig s a végén ő gyalugolta le.

Nem beszélve, hogy Masaki Quincy képességeiről nem tudni sokat azon kívül, hogy tudott gyógyítani. Mert az egy dolog, hogy állítólag legyőzött egyet, de nem tudni milyen állapotban volt már. Grand Fisher meg full tápon támadott rá, amikor a kicsi Ichigo-t is védenie kellett. Plusz nem biztos, hogy Grand Fisher végzett vele, mivel a hátán inkább kardvágás volt, mint karom nyom.

S akkor ennyi erővel gáz, hogy Kaien-t egy Grand Fisher-nél gyengébb Hollow győzte le + Ishida nagyapját is Hollow-ok, miközben nekik papírjuk volt, hogy aktív harcosok voltak, míg Masaki "gyesen" volt? XD

Szóval nem, korábban kitalálta, hogy Masaki különleges, max talán csak a "min" változtatott. Más különben nem mondta volna Aizen "azt", illetve maga Grand Fisher is mondott valami "pure blood" nevű dologról.

No, de jobb, ha megvárjuk az "Isshin Saga" végét, akkor már tisztább a képet kapunk. Én csak annyit mondtam, hogy legalább utalt Masaki-ra, hogy nem "sima" ember.

Ronin1337 2013.02.27. 20:54:15

Ha már így a vígjátékok szóba jöttek, mond csak Member, láttad/olvastad-e a The World God Only Knows-t? Az is vígjáték és kb. az egyetlen ebben a témában ami bejött nekem (és azt elárulom neked, hogy én még nálad is sokkal válogatósabb vagyok anime terén)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.27. 21:22:48

@Mangekyo22: Akkor itt valami nagyon borult, hogy fél SS rettegett tőle, miközben az espadákat is fél kézzel ölték. Ő még csak hollow-okat sem evett és az arrancar formája még csak nem is release-elt.

@Ronin1337: Nem, csak hallottam róla. :)

Mangekyo22 2013.02.27. 21:37:12

@Ronin1337: Tényleg olyan jó? Mert már sokszor láttam, de eddig nem néztem bele. S ha azt mondod, megéri, akkor neki is kezdek!

@Member: Shonen mangákban sajnos megesik pár ilyen. De még mindig nem annyira gáz a helyzet, mint pl Naruto vagy Kenichi (igen, sajnos a mangában igen sok WTF van). Bár ha belegondolunk, Kaien-t is egy "sima" hollow miatt halt meg, pedig ő még hadnagy is volt.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.02.27. 22:55:56

Literature Girl a kedvenc szereplőm!!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.28. 05:46:26

@Kvakond: Nagyon szexi, amikor tulok módjára üvölt. :D

Ronin1337 2013.03.01. 06:32:51

@Member: @Mangekyo22: Igen, nagyon vicces sorozat, legfőképp azért mert félig meddig paródiája a műfajának, és a főszereplők is kedvelhetőek. Másik nagy előnye, hogy nem lesz belőle hárem még a második évadd végére sem.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.03.01. 07:22:18

@Ronin1337: Az valóban tagadhatatlan előny, amikor nem jelennek meg tömegével felesleges női huszadhegedűsök. Jajh, mi lett a Hayaté-ból is.

Ronin1337 2013.03.02. 00:24:20

@Member: Kíváncsi lennék a véleményedre róla, szerintem nagyon jó kis sorozat és ugyan vannak néhány poén és pillanat ami engem eléggé lefárasztott, de a poénok nagy többsége igazán vicces(főleg azok ahol a főhős a szenvedő alany), valamint a karakterek és a történet is elég jól van megírva. Ráadásul olyan mellékesebb dolgok is mint a zene, grafika és animáció is igen jó.

Ronin1337 2013.03.02. 21:08:12

@Member: Tapasztalataim szerint a "majd talén egyszer" ekvivalens a "soha a büdös életben"-nel.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.03.02. 21:10:19

@Ronin1337: Nem, van wgy wishlistem, abban beütöm, ha nincs jobb ötletem, onnan nézek.
süti beállítások módosítása