Barnileonidasz: HSOTD

2012.08.09. 19:17

Örülök neki, hogy teljesen másként értelmeztétek a KVakonddal a kihívást, tetszett és fogok is rá majd a kihirdetéskor válaszolni. :) Amúgy HSOTD és nem HOTD. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://anime-critics.blog.hu/api/trackback/id/tr554704234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2012.08.09. 21:09:02

Jujj, elírtam a cím rövidítését. :D

Köszönöm a dícsérő szavakat, Member. És neked is, Kvakond. :)

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2012.08.11. 22:27:16

Mivel a hivatalos címverzióban (helyesírástól függetlenül) a High School egybe van írva, így a H.O.T.D. az igazi betűszó.

Mellesleg a védés szerintem gyenge.
- Az első pont egy belekötés a szövegbe. Mivel az élet a tudatos létformától függ, ami a zombikról nem mondható el, mivel tudat nélküli ösztönlények csupán, így ebből a szempontból élettelenek.
- A hallás terén a hangok frekvenciáját nem lőtték be rendesen. Az eldobott baseball ütő csattanása semmivel se élesebb, mint a folyamatos üvöltözés vagy sikítás, mivel később a hangosan búgó motorra is felfigyelnek. Azaz a hallásküszöbüket nem lehet belőni, az emberi hang tartományai kiesnének, de más azonos erejű dolgokra felfigyelnek. A biológiában ilyen szelekció nem ismert, azaz átgondolatlan.
- Nem kötelező klisé, csak bevett klisé a főszereplők életben maradása. Ellenben érdekes, hogy a csöcsmátrixot egyik fél se emelte ki, ami biológiából megint lehetetlen egy mozdulat, anime-original.
- Member halláshegyezettségi kérdését és a "ki harap meg" kérdést együtt kellett volna kezelni. Ugyanis sem az animében, sem a mangában nincs olyan, hogy a zombik megkóstolnák egymást egy kicsit is. Ergo ahhoz képest, hogy "táplálékot keres" elég szépen megkülönbözteti a saját társát.
- A "honnan jönnek" kérdésre adott válasz ideje rövid volt, vissza kellett tekernem, "hogy mik?". Egyébként Romero receptje az, hogy nem felel erre a kérdésre, amit sokan átvettek. Többek közt őt követik ezzel az eredeti alkotók is, csak Romero zombijai inkább ősemberszintűek, tudnak eszközt használni. De hogy lehessen zombis filmeket mondani, amik felelnek: az olasz zombis horrorok, a Kaptár-filmek, Terrorbolygó, The Walking Dead, az új Holtak hajnalában is van egy szerény ráutalás...
- A gonosz tanárúr szek(sz)tájára a helyes válasz az alábbi: "Mert a mangában sincs bővebb történetük, addig, ameddig feldolgozták a mangát. A tanárúr később emlékeim szerint egy röpke időre feltűnt."

Amúgy a rendező baltázta el a sorozatot azzal, hogy a pancsizós fejezetnek lapjaira egy egész részt pazarolt, valamint több fanservice-t nyomott bele, mint amennyi a mangában origanálé van. Ezzel megölte a Romero-hangulatot és az előtti tisztelgést.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.12. 07:56:08

@Ricz: Nem hittem volna, hogy az egyik legfontosabb kérdés a hallástartományokhoz kötődik majd. :) Azzal lehetne eldönteni a vitát, ha volna valahol vagy a sorozatban, vagy a mangában telefoncsörgés, amire felfigyelnek vagy amit figyelmen kívül hagynak, mert ez is magas hang. Én gondoltam rá Barni gondolatai után, hogy talán halláskárosodást szenvednek a rothadástól, ami miatt csak az alacsonyabb tartományokat hallják.

A csöcsmátrixról annyit, hogy azzal életképtelen mozogni, még anno tesóm jegyezte meg, hogy ebben az animében nagyon különleges alakja lett a mellekben, máshol ilyet még nem látott. :D

A harapásról meg... Lehet, hogy közelről van szagérzékük. De ez kb. hasonló, mint más filmekben, hogy pl. a kutyákat nem harapják meg, sőt, a kutyát csak a kutyazombi támadja meg. Asszem ilyen a Legenda Vagyok-ban volt.

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2012.08.12. 22:14:14

@Member: A szagérzék lehetséges... A kutyákra a Zack Snyder remake-ben (Holtak hajnala) sem támadnak, azzal csempészik át az éhező fegyverboltosnak a kaját, amíg a hülye p***a utána nem megy, mert "jaj szegény blöki" -.- De örülök, hogy ilyen karakter nem került a sorozatba... Mondjuk attól még a végén az EMP-t se magyarázza meg nekem senki, hogy nem hatott a Humvee-re a garázsban, mikor úgy kiégetett minden elektronikát, mint a huzat. Azért ahhoz is kell a 20 ezer volt feszültésg, hogy szikrát csináljon a hengereknél.

A mangára próbálok visszaemlékezni, telefoncsörgésre nem emlékszem, de olyanra igen, hogy lövöldözésre figyeltek fel, ami inkább hangos, mint magas. Mondjuk lassan úgyis újra kell olvasnom, mert hát a szerző páros se sieti el a végjátékot, aminek már következnie illene jó ideje.
süti beállítások módosítása