#41 - Bleach

2012.05.23. 21:14

A bejegyzés trackback címe:

https://anime-critics.blog.hu/api/trackback/id/tr154542517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.05.24. 00:22:50

Akkor most fent maradt youtube-on, vagy Inda only? Mert akkor innen rakom ki az AMP-re...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.24. 06:34:09

@Mangekyo22: Fent maradt, de szerintem te is tudod, milyen szemetek, ha populáris cuccról van szó. Mondjuk eddig csak az Ikkitousen Great Guardians-t könyörögték le.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.05.27. 20:26:40

Narutoval mi újság? :D
Megnézed egyszer? Sztem az sokkal jobban összeszedettebb mint a Bleach, de haverjaim szerint is...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.27. 21:31:16

@viktor900: Azt otthagytam a 17. rész után. Meg azért nah, eléggé merész volna most nekiállni pár100 résznek, nem?

Egyedül az szimpatikusabb a Naruto-ban, hogy mertek bele árulást tenni, illetve hogy ölnek jófiút is, de a csaták borzalmasak.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.05.28. 00:40:15

a csaták borzalmasak? :D aaaa sz@rt! :D

és különben is az alap Naruto csak 135 minusz 7 részes szal 128 rész filler nélkül. :D a Shippuden meg kb 160-180 filler nélkül eddig.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.28. 08:19:21

@viktor900: Hogyanismondjam, állnak 20 percig elmagyarázzák, hogy mi miért volt, majd egymásnak ugranak és kezdik elölről a pofázást. Nekem ez maradt meg. :D

Mangekyo22 2012.05.28. 09:22:26

@Member: Miért, a Bleach-ben meg ott volt Gin és az Sakakike + a flashback-ben szereplők stb...

Mondjuk nem tudom, hogy olvastad-e a Shippuuden-ről készített írásos kritikámat, de ha még nem, megnéznéd és leírnád a véleményedet?

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.05.28. 10:04:24

@Member: Jó sztem is az volt az egyetlen hibája, néha én is beletekergettem 20-30mp-et bevallom :D De amúgy rettentő izgalmas, sztem nem kéne kihagynod :P Egyszer úgyis megnézed, amikor már tököd tele lesz, hogy mindenki a Naruto-ról beszél és te meg csak ülsz a sarokban mint egy kuka :D

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.28. 11:35:43

@Mangekyo22: Sasakibe az Yamamoto helyettese, az csinált egyáltalán valamit? :D A Gin vs. Ichigo csata valóban nem pörgött, de ott inkább arra ment ki a játék, hogy Gin egyáltalán nem vette komolyan Ichigo-t, csak tesztelte.

Olvastam, hogy nem közelíti meg a manga színvonalát, de mivel a mangába is csak 1-2 alkalommal olvastam bele, így nem tudok róla véleményt mondani.

@viktor900: Amikor már mindenki a Naruto-ról beszél és minőségéhez mérten felülreprezentált lesz a köztudatban, jöhet a numerus animus. :) Elhiheted, hogy nem fogok még egybe belevágni, a Bleach mellett csak a Ranma 1/2 megtekintésére voltam kapható, de arra is azért, mert láttam RTL2-n. Maradnék a rövidebb sorozatok mögött, meggyőződésem, hogy elég arra 13-26 rész, hogy elmondd, ami benned van, a többi csak profitszerzés.

Mangekyo22 2012.05.28. 12:07:46

@Member: Miért, Naruto-ban is Jiraiya-n meg a Harmadik Hokage-n kívül csak egy "Arc Only" vagy "egyszer van egyszer nincs de ki is volt ő" karakter hunyt el (Asuma a Hidan & Kakuzu manga-filler-ből, mely nem csak hogy a sztorit nem vitte előre, de egyedül csak arra volt jó, hogy 1 technikát kipróbáljon Naruto).

Amúgy meg nem mindenki beszél a Bleach/Naruto/One Piece trióról, csak azok, akik nem csípik a náluk komolyabb címeket (Monster, Basilisk, Satoshi Kon filmjei ect). Tehát ez a három anime a "Twilight" sorozat anime kiadásai is lehetnének. Csak a hype-uk nagy, de valójában...

Ami a rövidebb sorozatokat illeti, én is ezen a ponton vagyok, mint te. 80 rész alatt bőven elég, a többi profitszerzés.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.28. 12:19:59

@Mangekyo22: Hmmm, valahogy úgy rémlett, hogy többet dobták fel a talpukat, akkor ezek szerint nem ismerem eléggé a sorozatot. :)
naruto2you.blogspot.com/2007/01/death-list-of-naruto-ninjas.html
Azt nézem, hogy szuicidum van, Kishi igazán kezeltethetné magát. :D

Én korábban, amikor még próbáltam animés körökbe járni, a Haibane Renmei-t használtam felmérésre, mert általában elfogadottan jó sorozat, de kevesen ismerik. Aki tudta egyáltalán, hogy mi az, az érdemes volt a beszélgetésre. :D

Mangekyo22 2012.05.28. 13:45:42

@Member: Ez a lista nem kicsit rossz, ugyanis beleszámolta az offscreen alatt leölt soha nem látott karaktereket akikről csak mondtak egy két dolgot (Gaara apja konkrétan meg sem jelent, csak kaptunk egy flashback-et, amin Orochimaru átdöfi) és a rosszfiúkat is beleszámolja.

Mondjuk én pont azért kezdtem el a videózást, hogy olyan animéket is bemutassak, amik "nem népszerűek", de bőven megéri a megnézést (lásd Midori Days, Basilisk, Kinnikuman, Kinnikuman Nisei, Monster ect...).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.28. 14:01:08

@Mangekyo22: Eltérő kiindulási pont, nekem anno a kolis élet alatt az tűnt fel, hogy jól le tudom osztani minimális információ ismeretében is a dolgokat és mennek a szóképek, ezért álltam neki az egész animecritics-nek. Most már kicsit nehezebb, mert feleannyira nem vagyok a tagadás szelleme, mint anno. Roland előtt eszembe nem jutott volna, hogy néha pozitív színben fel kellene tüntetni bármit is. :)

Engem az lepett meg, hogy Gaara meghalt, aztán meg feltámadt. Az ilyet de utálom, vagy öljük meg, vagy hagyjuk életben, gondolom ment a rajongói nyafogás és Kishi nem tudott ellenállni. Neki párszor felrótták már, hogy antikubo, mert éppen túl sokat ad a rajongók véleményére.

Mangekyo22 2012.05.28. 14:14:41

@Member: Óóóóó, Gaara feltámasztása semmi! Később felfogják támasztani az összes kinyírt gonoszt és 1-2 jó karaktert, köztük olyanokat is, akikről csak 1-2 kockában beszéltek és semmit se mutattak, DE csak azért, hogy széttrolkodkák őket! Pl Hanzo, aki egyedül sz*rrá verte Orochimaru-t, Tsunade-t és Jiraiya-t karcolás nélkül és csak azért nem ölte meg őket, mert "tisztelte a kitartásukat", ehhez képest jön egy random szamurák, akit 5 fejezetben mutogattak és semmit sem csinált és 8 képkockában lerendezi. Deidara-t kicsinálja 4 random guy, akit Gaara sem tudott legyőzni. Gaara faterját is feltámasztják és eltrollkodják (dettó ugyanazt tudja mint Gaara csak arany porban) és egy fejezet alatt (az egyetlenben amiben harcol) ledarálják, majd közli, hogy Yashamaru az Ő parancsára hazudott Gaara-nak és hogy az anyucija valójában halálosan szerette... zanyád!

Mondjuk ez is egy + a Bleach-nek, hogy ott nem támasztják fel az elhunytakat (már az elején le is szögezte ezt Kubo), csak újjászületnek, ami szerencsére nem ugyanaz, mivel az újjászületés Kubo-nál = a Buddhizmushhoz tartozó reinkarnálódással. Szóval ott 100% hogy nincs vissza út.

Mangekyo22 2012.05.28. 14:17:52

@Member: Ja, elfelejtettem, hogy Konoha lakosságának 9/10 kinyírják majd feltámasztják az utolsó szálig... 2x-szer is!

A legjobban Itachi-t trollkodta szét. "Nem lesz több legközelebb", ehhez képest nem csak feltámasztja, de még újra össze is hozza Sasuke-val egy Incest Yaoi kombó erejéig... köszi Kihsimoto... érdekes, hogy az ő trollkodásait senki nem vonja kérdőre, holott a legtöbb ilyenje rosszabb Kubo legnagyobb gyökérségeinél is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.28. 14:26:11

@Mangekyo22: Ez most okozott egy kisebb megdöbbenést, azt hittem, csak a fillerekben ölik halálra a falusiakat. A furcsa halálokról már hallottam, mondjuk nekem már régóta komoly probléma, hogy akkor ki is a gonosz ebben a sorozatban, Aizen legalább tök egyértelmű volt. :)
Aranypor... Kicsit drágább, mint Gaara homokja, nem gondolják? :D Meg nem is olyan, hogy kihívlak a sivatagba és véged.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.05.28. 15:11:17

Én meg a Dragon Ballra nem tom rászánni magam :D Úgy döntöttem hogy ha már tudni fogok angolul akkor megnézem a rövidített 100 részes verziót :)

One Piece is érdekelni fog sztem.

Fairy Tail haverjaim szerint állat, szerintem meg gyengus :/

Kinikkuman már túl régi a szememnek :/

Bleach 169. résznél járok, a fillereket leszímítva majd folytatom valamikor.

Több Neverending meg nincs aszem.

Mangekyo22 2012.05.28. 15:13:31

@Member: Mondjuk Aizen igazi arca akkor vált láthatóvá, amikor Gin odavitte hozzá Hinamori-t.

Mondjuk Bleach gonoszai mindig is jobban bejöttek nekem, mint a Naruto-é, bár tény, a Hokuto No Ken és Kinnikuman gonoszai mellett már ők sem tudtak labdába rúgni.

Hiszen milyen főgonoszok voltak a Naruto-ban? Volt az anorexiás Michael Jackson pedofil Orochimaru, a "megölték a kiskutyámat és ezért lettem gonosz" Yagami Light komplexusban szenvedő csontkollekció Nagato (akit 3 perc beszélgetés alatt megtérített Naruto, ami világszám már a shonen-ek közt is) és itt van "Mr Annyira Nincs Karakterem Hogy Nevem Egyszerűen Senki" úr, aki először Tobi-nak, majd Madara-nak majd kitudja kinek adta ki magát, próbálja Kishimoto k*rva fontos karakternek beállítani, miközben nem csak hogy nem volt sehol az egész Part I-ben (első 238 fejezet, "sima Naruto"), de még csak utalás vagy említés alapján sem volt sehol! Hol volt akkor? Miért csak a Part II-ben a kb 300-ik fejezetben jelent meg?

Pl Ginjo-ról bevallom kajakra azt hittem, hogy olyan, mint Shinji volt a Vaizard-okkal, és meg is lepődtem, hogy kiderült, hogy ő volt a fő gonosz, nem pedig Tsukishima (azért az jó húzás volt és nem is erőltetett). Meg azért ő nézett is ki valahogyan, látható volt valami izomzat, ami alapján elhinné az ember, hogy feltudja emelni a kb 2 tonnás kardot (Ichigo vézna karjaival ellentétben). És habár nem is volt konkrét utalás őrá, azért lehetett sejteni, hogy felfog tűnni egy másik Helyettes Shinigami, főleg, hogy Ukitake mondta, hogy nem Ichigo volt az első.

Az új főgonosz, "Mr Annyira Cool Vagyok Hogy Még 30 Fejezetig Nem Tudjátok Meg a Nevemet" úr is tetszik, látszik, hogy van esze (Arrancar-okar csicskáztat a saját emberei helyet). És legalább volt említés 1000 éves meg 200 éves eseményekről, meg mivel nem irtották ki a Quincy-ket teljesen csak a nagyját (a maradékot meg monitorozták), így nem volt logikátlan a megjelenés (máig nem értem ezt az "utsó Uchiha" dolgot, mivel higgyük el, hogy egy világban egy klán nem szóródik szét a világban és van belőlük több helyen is?)

De mint írtam, a régi gonoszokhoz (és a seinen gonoszokhoz) képest még ők sincsenek sehol.

sagun 2012.05.29. 20:30:25

Nekem a Bleach az elején mág tetszet,de késöbb már unalmas lett,végülis az egéssz anime csak a harcról szól,legyözték az egyik elenfelet jön egy másik,valakinek ez bejön,de nekem nem.

Ezaz anime a tamil lázadokt jutatja eszembe akik 26 évig harcoltak(végül meg adták magukat).Valoszinüleg azért csináltak végét a Bleach-nek mert már nem tudtak több szereplöt kitalálni spéci képeségekel.

Mangekyo22 2012.05.30. 13:23:34

MEMBEEEEER!

OH MY GOD! THEY KILLED KEN... AKAROM MONDANI: THEY KILLED KIRA!

www.mangareader.net/bleach/494/10
www.mangareader.net/bleach/494/12
www.mangareader.net/bleach/494/19

És van olyan érzésem, hogy ezúttal nem Gin trollkodik. Szóval bye, bye, Kira...

Ja, plusz még kinyírt ráadásként két új szereplőt ez a móka mester...

www.mangareader.net/bleach/494/14

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.30. 14:17:13

@Mangekyo22: Ez a Kubo egy f@sz, tele volt lehetőségekkel. Na mindegy, gondolom úgy döntött, nekilát a szelektálásnak.

Mangekyo22 2012.05.30. 15:05:10

@Member: Hát legalább nem lehet rá azt mondani, hogy "csinált is valamit egyáltalán", mert azért így is volt jó pár harca:

bleach.wikia.com/wiki/Izuru_Kira_vs._Momo_Hinamori
bleach.wikia.com/wiki/Izuru_Kira_vs._Rangiku_Matsumoto
bleach.wikia.com/wiki/Izuru_Kira_vs._Abirama_Redder
bleach.wikia.com/wiki/Battle_of_the_Chimera:_Gotei_13_vs._Ayon

+ az anime filler harcok.

Szóval azért nem semmi nélkül hunyt el, bár tény, így is kár érte...

Remélem következő videódban is még üldözöd Kubo-t és megemlíted neki Kira kinyírásáról való véleményedet... XD

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.30. 18:10:44

@Mangekyo22: Voltak jó csatái (különösen a filleres és a madár arrancar), de arra számítottam, hogy megismerjük a bankai-ját, ezzel Kubo csak bevallotta, hogy nem tudott neki már mit kitalálni (mint Aizennek). Most szépen kifüstöli a felesleget és marad pár kapitány, meg jön a 0. osztag?

Ha lesz Bleach 2. videó, azt személyesen Kubo nevében adom elő, az már biztos. Ekkora troll nincs még egy.

Mangekyo22 2012.05.30. 19:56:21

@Member: Bevallom, nem emlékszem, hogy Kira-nak lett volna vagy akart adni Bankai-t. Az nem Rangiku volt? Mert írta azt, hogy Rangiku próbálgatta elérni, de eddig nem sikerült.

Aizen-nek meg lehet, hogy szintén soha nem is volt. Elvégre nem volt a Bankai alap követelmény a kapitányi ranghoz, illetve Zaraki Kenpachi sem Bankai miatt lett kapitány... + minek kellett volna neki Bankai, ha már volt neki egy "hógolyója"? XD

Érdekes, hogy most a Bleach ezek részei jobban bejönnek nem csak a fanboy-oknak, hanem még a Naruto-soknak is, illetve volt Naruto-soknak is, pedig azok még akkor is fikázták a Bleach-et, amikor semmit nem trollkodot Kubo.

De nyugi, információm szerint most mind a három Neverending shonen trollkodik (a Naruto-hoz képest Kubo eddigi trollkodásai p*csafüstök).

Gondolom Kira + még néhány "felesleg" kiszórásával akar eleget tenni azoknak, akik szerint Gin-t leszámítva egy jó fiú sem hal meg...

Pedig Kira-t kinyírni valóban nem volt jó ötlet, benne volt a top 10 legnépszerűbb karakter közt (a zanpakutoja pedig a negyedik legjobbnak volt tituálva).

Bár lenne két kérdésem hozzád:
1.Szerinted jelent valamit az, hogy a mostani illetve a következő fejezetek címe "az utolsó felvonás" (The closing chapter) címet viselik?
2.Ha már Kubo-nak mindenképpen ki kell nyírnia jófiúkat még Gin után, szerinted kik lehetnének aktuális és jó fogások erre a nem túl nemes célra?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.30. 20:18:22

@Mangekyo22: Ikkaku is csak titkolta a bankai-t, pedig Ichigo és Rangiku ellen nyerhetett volna anno vele, trollolollolo.

Nem, határozottan kimondta Yoruichi, hogy a kapitány ranghoz kötelező a bankai, vagy le kell győznöd a jelenlegi kapitányt, erre egyedül Kenpachi volt képes. Állítólag még él a kapitány amúgy az egyik füzet szerint (ebben írta le azt is Kubo, hogy Harribel él) és tiszta Yami 2.0. Persze Ichigo és Kenpachi zanpakuto-ja a nagy reiatsu-juk miatt alapból shikai, lehet, Aizen-é egyenesen alapból bankai volt. Trollolollolo

Szerintem Kira zanpakuto-ja volt a legjobb, mert iszonyat nagy csalás, szinte bármelyik bankai-t ki lehet nyírni vele (Kommamura, Reiji, Ikkaku), ha az illető nem ismeri a képességét. Meg Yumichikáé állat még nagyon, kár, hogy nem meri használni. Ha ő is meghal (meg Mayuri, szintén faszagyerek), hát akkor személyesen ölöm meg Kubo-t. Bér eg Hitsugaya halál most kárpótolna, sőt, egy Kenpachi halál sem volna utolsó trollság.

1. Bevallása szerint 9 évig akarja írni és hosszú, véres háború lesz, gondolom végetér SS uralma.
2. HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA HITSUGAYA Amúgy pl. Reiji minek már? Dögunalmas, Rukia megmentése után teljesen jellegtelenné vált, nincs hova fejlődnie. Komamura sem éppen említésre érdemes Tousen halála után. Szerintem Yama hal meg 100%-osan.

Mangekyo22 2012.05.30. 20:57:59

@Member: Most néztem utána egy Bleach wikia oldalon, és van egy harmadik út a kapitányi ranghoz:

"Personal Recommendation: To have personal recommendations from at least six captains and approval from at least three of the remaining seven."

bleach.wikia.com/wiki/Gotei_13

Vagyis csúnya protekcióval is kapitány lehet valaki, és Aizen-nek ez az út nem kicsit volt "gyerekjáték" a zanpakuto-ja által.

Az a kapitány, akiről beszélsz Urahara elődje volt, aki a 0.Osztaghoz csatlakozott, ami "ex-kapitányokból" áll, és nő volt. Az a dagadt Yami 2 pedig Zakari elődje volt.

Nekem is van pár kedvenc zanpakuto-m:
1.Suzumushi: Bitang jó zanpakuto, és nem csak a Bankai-ja király, hanem a Shikai-ja is. Kár érte.
2.Kinshara: Szintén tetszettős. És jó hosszú távra is elér.
3.Tachikaze: Tény, nem neki van a legjobb dizájnja, de a szél manipuláló képessége az nem kicsit gyenge. Nekem az ilyen szél manipuláló cuccok mindig is bejöttek.
4.Kazeshini: Az alakja meg a használhatósága miatt. Ugyanis marha jól lehetne vele "kombózni".

Most jutott eszembe, hogy ha adott is volna Bankai-t Kira-nak, nem tudta volna használni, mert ezek a tetű Quincy-k képesek elk*rni a Bankai-t!

Ezért is van olyan érzése, hogy Hitsugaya, a "Bankai Búza" most megszívja. XD

Amúgy elárulnád, hogy hogyan trollkodta el Tosen-t Kubo? Az nem tetszett, hogy az "igazság" az volt, hogy a bosszú miatt lépett be a Shinigami-khoz, hogy belülről pusztítsa el a szervezetet (mely nem sikerült hála annak, hogy lelepleződött a főnöke), vagy az, hogy egy shikai fektette ki? Mert azért ne felejtsük el, hogy nem az eszköz számít, hanem hogy milyen helyzetben győzik le.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.31. 06:40:18

@Mangekyo22: Ó, akkor a politika dolgozik náluk keményen. Ha jól emlékszem, talán Urahara jutott be így, amikor Yoruichi beajánlotta? De amúgy hogy kerül ebbe a túlcentralizált SS-be egy ilyen, alapvetően demokratikus gondolat?

Tousen zanpaktoja azért volt érdemes, mert minden képességét egyszer lenyomta és cső. :) Nekem inkább az megdöbbentő, hogy pl. Komamura használt shikai-t, a filleren túl? Eddig nem rémlik.

Tachikaze-ra bevallom, nem is emlékeztem, csak hogy egy kiskés lesz belőle, amivel nem értettem, hogy talán uzsonnát akar kenni? :) Kinshara nekem is bejött, a szeletelésnek is lehet stílust adni. Nekem amúgy a tükör képességek jönnek be, amikor valaki ellen a saját képességét fordítom.

Ichigo bankai-ját nem tudták ellopni, lehet, ha megpróbálod ellopni Kirá-ét, lehet, hogy 400 kiló lesz a cucc és leszakad. :D

Tousen 2 rész alatt lett lerendezve, ami nekem sok volt, gondold végig, Szayel csak a csicska 8. volt és mégis meddig bírta. :D Olyan volt az egész, mintha "hmmm, nem tudom, mit kezdjek vele, nyírjuk ki". Azt sem vágom, miért akar minden vak látni, összezavarják a képességeiket.

Mangekyo22 2012.05.31. 12:30:16

@Member: Na, azért Tousen-t ne két rész alatt zúzták be, meg volt az 5 fejezet. XD

Viccet félretéve tény, hogy a Tousen Vs Sajin + Hisagi harc inkább animében volt jó, mint mangában.

Ez a minden vak látni akar dolog valóban érdekes, mert nem Tousen volt az egyetlen ilyen vaksi negatív figura, aki látni akart. Pl Rezo a Slayers-ből is mindenáron látni akart, de hogy hogyan bírta ki üvöltés nélkül azt, hogy először lát életében, passz.

Amúgy nem tudom mennyire olvasod a Bleach-et, de mi a véleményed az úk gonoszokról?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.31. 13:13:52

@Mangekyo22: Amióta meghalt Ulqiora, hétről hétre olvasom (lásd vidi), eddig sablonos "hűdegonoszok" az újak, mint amit Kubo az arrancaroknál akart. Sok megjelent már, de nem tudni róluk semmit, aki veszített meghalt, így róluk sem. :)

Ronin1337 2012.06.24. 21:42:34

Tökéletesen összefoglaltad mi a probléma a Bleach-el. Kubo az SS arc vége óta tulajdonképpen röptében találja ki az egész storyt, különösebb tekintet nélkül akármilyen korábbi eseményre. Az improvizálás még nem is lenne baj, ha Kubo nem lenne olyan s**r író, amilyen.
Sajnálom kicsit viszont, hogy nem tervezel még egyszer hosszabb sorozatról videót készíteni, hiszen ez egyértelműen kilövi a One Piece-t, ami lényegesen jobb mint a Bleach. Vagy a Naruto. Igazság szerint a (hosszú) shonen fight sorozatok közül szerintem egyértelműen a legjobb. Ha felül tudsz emelkedni a hosszabb sorozatok iránt táplált ellenérzéseden szerintem mindenképpen nézd meg, ha nem is végig, de a 45. rész végéig, addigra vagy beszippant, vagy nem.
PEACE!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.25. 04:46:20

@Ronin1337: Az improvizációval semmi gond, ilyen hosszú sorozatnál nem is lehet másként (pl. az említett One Piece-ben sem foglalkoznak már a kinccsel, ha jól tudom :D), csak akkor tényleg fűzze valahogy össze a szálakat, ne mindig újakat találjon ki.

Nem az ellenérzéseimmel van a baj, hanem már nem vagyok tizenéves, hogy fél év alatt behozzam a lemaradást. Mondjuk igaz, One Piece-ből láttam az első tíz részt és nem igazán fogott meg, valahol ott hagytam abba, ahol összeszedték Usoppot.

Ronin1337 2012.06.25. 13:49:28

@Member: Az Usopp arc után exponenciálisan javul a sorozat. Tulajdonképpen az Usopp-os részek tekinthetőek a sorozat legrosszabb pontjának... már, ha nem számoljuk a fillereket. Figyi, tégy magadnak egy szívességet és nézd meg az Arlong arc végéig, megbánnád, ha kihagynád.

Mangekyo22 2012.07.02. 08:04:07

@Ronin1337: A One Piece valóban a jelenlegi legjobb "neverending shonen" a most futó háromból. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Naruto jobb lenne a Bleach-nél, legalábbis a Part II (Shippuuden), mert ott még nagyon WTF jelenetek meg trollkodások vannak, mintha Kishi Kubo-tól lopta volna őket - nem beszélve, hogy már nála is látszik, hogy csak a pénzért írja, s már rég röptében találja ki a történetet.

@Member:

Hol olvastad, hogy Aizen nem akarta megölni Yamamoto-t? Mert pont, hogy megakarta, de nem volt már rá ideje Yamamoto Kido-ja miatt:

www.mangareader.net/94-48094-18/bleach/chapter-395.html

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.02. 17:26:34

@Mangekyo22: Nem nem akarta, balfék volt, amíg Wonderweiß szarakodik vele, ő beveti az illúziót és levágja. Nem nagy művészet.

Mangekyo22 2012.07.02. 19:28:16

@Member: ja, hogy az volt a baj, hogy addig nem próbálta meg kinyírni, amíg a gyerekkel szórakozott, mert azt hitte, hogy a "bomba gyerek robbanása" alapból kivégzi? Az mondjuk tényleg gáz volt, bár sajnos ez shonen betegség, hogy minden második főgonosz nem használ ki egy tökéletes esélyt...

Mangekyo22 2013.02.23. 10:52:05

Na, Kubo már válaszolt is neked az első három kérdésedre:

1.Aizen trollkodott Bach-al.
2.Unohana kb Zaraki és Yamamoto között van s Zaraki most vagy kinyírta vagy nem.
3.Grimmjow jó fiú.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.23. 10:58:49

@Mangekyo22: Igen, szép lassan összeáll a sok randomból egy nagyon kemény randomság. Unohana nagyon dühítő, ha csak ennyi volt. Lesz második vidi belőle idővel, ha lesz anime, ha nem. :)

Mangekyo22 2013.02.23. 14:18:00

@Member: "Csak ennyi"? Kb 85-ször juttatta Zaraki-t, az egyik legerősebb kapitányt, a halál szélére, hogy felszabadítsa Zaraki "valódi" erejét, s még így is meg kérdőjelezhető, hogy nem szándékkal kapta be az utsó csapást, hogy a trauma hatására végre kapcsolatba kerüljön a kardjával.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.23. 14:33:37

@Mangekyo22: Ez nekem nagyon Itachi-szagú, Kenpa most kap egy traumát és máris pofázik a kard? Ichigo meg átmegy Quincy-be, 100%, hogy aztán visszatérhessen. Ez a srác már volt minden.

Mangekyo22 2013.02.23. 17:24:59

@Member: Shonen manga alap sajnos, hogy bizonyos karakterek trauma hatására kapjanak nagyobb erőt.

Ichigo-ról már Aizen óta tudjuk, hogy ő egy Shinigami és egy XX gyermeke.

S ha már Ichigo anyja, reálisabb és sokat mondó lenne, ha Quincy volt amit Aizen akart mondani, hiszen pl a Vasto Lord elmélettel az volt a baj, hogy pont a leggyengébb Hollow falta volna fel a legerősebbet. Viszont egy Quincy nem biztos, hogy harcos, lásd Ishida apját. S ne feled, hogy Ishin is mondta, hogy "nem menthette meg".

Ichigo amúgy semmiben nem másabb, mint a többi Shonen hős, mivel sajnos az is alap, hogy a főhősöknek minimum 100 képességük legyen.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.02.23. 17:30:02

@Mangekyo22: Ishida apja is rendelkezett íjjal, csak ők (még) nem maxolták ki a Quincy alakváltás képességét.

A VL dolgot nem egészen értem, milyen leggyengébb hollow? :)

Ichigo shinigami és quincy közös gyermeke, vagyis a legkevésbé sem csak natúr shinigami, amíg nem történt meg a Rukiás akció, csak egy erős reiatsu-val bíró ember volt. Másrészt az anyja nem volt túl erős, ha az a gáz hollow lecsapta. :)
süti beállítások módosítása